Инициативи 2020

Дата на публикуване: 26.02.2020 19:35

16.10.2020


По повод 18 октомври Европейският ден да борба с трафика на хора, МКБППМН към община Белослав съвместно с училищните ръководства проведе кампания „Не на трафика на хора“. На учениците бяха раздадени брошури на тема „Какво е трафик на хора и как да се предпазим“. Беседата се проведе с цел запознаване на учениците, какво е трафик на хора, кои лица са засегнати от трафика на хора, профил на потенциалната жертва на трафик на хора,какви видове трафик на хора съществуват, показатели, свързани с безопасната миграция, които поставят детето в риск от трафик, показатели за експлоатация или риск от такава, механизми за въвличане в трафик и механизми за контролиране на жертвите.Учениците с ентусиазъм участваха в беседата за борба с трафика на хора.

18 октомври е Европейския ден за борба с трафика на хора. Обявен през 2007 г. по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия, г-н Франко Фратини, който е важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

Най - много жертви на трафик с цел сексуална експлоатация стават жени и момичета, някой от тях почти деца, а младежите често стават жертва на трудова експлоатация в съседни на България държави. Една от основните причини всички тези хора да стават жертва на трафик е липсата на достатъчно информация по проблема, какви механизми използват престъпните групи за въвличане в трафик и как се избягват ситуации с висок потенциален риск.






26.02.2020

Днес, 26.02.2020 г.,  МКБППМН съвместно с учениците от училище СУ"Св.св.Кирил и Методий" гр.Белослав отбелязахме междунарония ден на розовата фланелка,който се проведе под мотото "Не на насилието в училище". 


Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.


 
 

Времето в гр.Белослав

Предстоящи събития

Търсене в сайта