Инициативи 2021 г.

Дата на публикуване: 26.02.2021 07:4524.02.2021 г.

В сряда, 24 февруари 2021 г.  отбелязваме Световният Ден на розовата фланелка наричан още Ден против тормоза в училищеФланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.


Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да се постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг и как можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

МКБППМН заедно с учениците от всички училища на територията на община Белослав отбеляза празника като раздаде на учениците стикери с надпис „ Не на тормоза, но не за ден!.

МКБППМН призовава учениците че,

Заедно … Можем да не допускаме тормоз в училище!


Времето в гр.Белослав

Предстоящи събития

Търсене в сайта