Инициативи 2021

Дата на публикуване: 23.09.2021 14:35

01.10.2021 г.
Усмихнете се! Днес е Световният ден  на усмивката
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белослав отбеляза празника като раздаде на децата от детските градини и училища усмихнат емотикон, който е символ на празника. Денят бе
посветен на доброто настроение и добрите дела и премина под мотото: “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне”.

 21.09.2021 г.

По случай европейската седмица на мобилността, община Белослав се присъедини към инициативата Дни на безопасността на ROADPOL-Европейска мрежа на службите на пътна полиция / ROADPOL SAFETY DAYS/ за намаляване до нула загинали при пътнотранспортни произшествия за поне един ден.
Мотото на кампанията тази година е "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата". Фокусът за 
ден без загинали при пътни инциденти през 2021 г. е 21 септември.

      

       

24.02.2021 г.

В сряда, 24 февруари 2021 г.  отбелязваме Световният Ден на розовата фланелка наричан още Ден против тормоза в училищеФланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.


Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да се постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг и как можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

МКБППМН заедно с учениците от всички училища на територията на община Белослав отбеляза празника като раздаде на учениците стикери с надпис „ Не на тормоза, но не за ден!.

МКБППМН призовава учениците че,

Заедно … Можем да не допускаме тормоз в училище!

Времето в гр.Белослав

Предстоящи събития

Търсене в сайта