*****************************************
Разписание за движение на м/ф "Белослав"
ПОЛИЦИЯ
Пази горите
Български пощи
Инициативи 2017

      На 26 юни 2017г. МКБППМН към община Белослав отбеляза Международният ден за борба с злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици, като бе проведена беседа с ученици от 9 клас на тема ,,Не на наркотиците’’.

Кампанията се проведе под ръководството на секретаря на МКБППМН – община Белослав. Представена бе презентация ,,Последствия от видовите наркотични вещества“, и всички ученици получиха брошура ,,Информирани и ЗДРАВИ“, за да се запознаят подробна с видовете наркотични вещества, както и тяхното отрицателно въздействие върху човешкия организъм.

      На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Датата е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици.
     Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин в България - цифрата е от статистиката на Националния фокусен център по наркомании. Повече от една трета от наркозависимите в България никога не са опитвали да се излекуват. 33 процента от младежите до 18 години в България са употребявали поне веднъж през живота си наркотик. По данни на Националния център по наркомании у нас броят на използващите системно хероин, амфетамини и кокаин, е около 20-30 хиляди.
     България е на пето място сред страните от ЕС с 42 на сто смъртност на наркозависими до 25 години.

    Хората, зависими от наркотиците, имат трудности в осъществяването на нормално общуване, поведението им е насочено преди всичко към набавяне на веществото, те нараняват близките си, губят приятелите и работата си. Наркотиците намаляват способността за правилна преценка. Това означава, че наркоманите често поемат повече рискове, например като това да правят секс без да вземат предпазни мерки. Това може да доведе до инфектиране с хепатит, ХИВ и други болести предавани по полов път.

БЪДИ СЕБЕ СИ - КАЖИ НЕ!   

  

   Продължава кампанията ,,Противообществени прояви и наказателна отговорност при малолетни и непълнолетни,, беседа с ученици и запознаване със  Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /ЗБППМ /и дейността на местната комисията чрез БРОШУРА.
На учениците бе обяснено, че дейността на Местната комисия за БППМН, като структура е уредена с чл.10 от Закона за БППМН, като акцентът е поставен върху организацията и координацията на социално-превантивната дейност на територията на района с ограничаване и противодействие на общественноопасните прояви и превенция на насилието сред децата.

Целта на МКБППМН към община Белослав е изготвяне на ефективен и устойчив механизъм за действие чрез реализиране на политика за превенция на зависимости като /наркотици,тютюнопушене, употребата на алкохол/ и на други рискови фактори като/ асоциално поведение, вандализъм и престъпления сред подрастващите.
   

  
     На 03.05.2017г. по инициатива на МКБППМН беше проведена беседа с учениците от 12 клас на тема „Безопасно поведение на водачите на МПС и избягване на рискови ситуации за ПТП през пролетно-летния сезон “.

Информационната  кампания се ръководи от секретарят на МКБППМН на община Белослав, като на учениците бе прожектиран филм  със статистика с период 2014-2017г за безразсъдно шофиране и войната по пътищата.

     Конкурс "Най-красиво великденско яйце"

     Ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Св. Патриарх Евтимий" и НУ "Отец Паисий", заедно със свои учители изрисуваха три огромни великденски яйца. В подготовката на великденската украса се включиха и децата, и учителите от всички детски градини на територията на община Белослав. Боядисаните яйца са поставени на централния площад, където жителите и гостите на града ще могат да им се радват през празничните дни.
Общинска администрация пожелава Светли празници и призовава за добросъвестно отношение към великденската украса.


  
    "Розова фланелка"

    През месец февруари в училищата на гр.Белослав, в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, се реализираха редица прояви, посветени на борбата и противопоставянето на насилието сред учениците.
Поводът беше Денят за борба с тормоза в училище, който се отбелязва в последната сряда на месец февруари в различни страни по света. Нарича се още Ден на розовата фланелка и датира от 2007 година. 
Проведени бяха тематични беседи, игри, дефиниращи видовете насилие, механизмите за справяне с него и начините за реагиране. На всички участници бяха предоставени материали с посланието, което учениците отправиха към всички нас – да бъдем по-добри, да бъдем по-усмихнати, за да бъде и техният живот „без насилие“.
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните благодари на екипите на училищата и техните възпитаници за активното участие в Деня на розовата фланелка.
               

       


  Вечерна проверка 

  На 18.03.2017г., от 22.00 до 02.00 часа, на територията на Община Белослав бе извършена  проверка на питейни и хазартни заведения, относно спазването на обществения ред и определения  вечерен час на малолетните и непълнолетните, определени със заповед на кмета на общината.
Проверката се осъществи съвместно от секретарят на МКБППМН, полицейски инспектор, инспектор-ДПС, полицейски служители при РУП-Белослав и се издадоха протоколни предписания на заведенията за спазване на вечерен час.
 

НЧ "Съзнание-1926"гр.Белослав
МИГ АВРЕН-БЕЛОСЛАВ
Проверка "МДТ"
Eнергийна ефективност
Информационен портал
Да спасим природата
"Часът на Земята 2017"